fbpx

Case: Nederland op de hoogte met NL-Alert

NL-Alert is een prachtig systeem waarmee de veiligheid van de inwoners van Nederland fantastisch gewaarborgd wordt. Naast de notificaties via SMS en de sirenes die iedere eerste maandag te horen zijn wilde de overheid een app. Die hebben wij mogen bouwen. Daar zijn we enorm trots op.

 

Een tijdje geleden kregen wij een document te zien van de Rijksoverheid waarin de benodigdheden voor deze app beschreven werden. Wij hebben een voorstel ingediend gebaseerd op dit document. Na een tijdje kregen wij te horen dat wij bezig mochten gaan met het bouwen van de app. Een fantastische opdracht voor ons!

Het ontwikkelingsproces

 

Wij zijn begonnen met een uitgebreide design-fase. Die heeft er voor gezorgd dat alle gewenste features op de goede manier in de app kwamen. Toen het design helemaal in orde was zijn we begonnen met bouwen. Tijdens dit proces is er afwisselend gebouwd en getest. Door zo te werken konden we direct eventuele bottlenecks direct signaleren en oplossen. Hierdoor is de kwaliteit van het eindresultaat gegarandeerd goed.

 

De applicatie zelf is gebouwd in de huisstijl van de Rijksoverheid. Wij hebben voor de software gebruik gemaakt van React Native. Hierdoor is de app te gebruiken op zowel iOS als Android. Voor de kaarten is gekoppeld met de API van Google Maps.

 

Een functionaliteit waar wij bijzonder trots op zijn is het feit dat je in real-time kunt zien wat het risicogebied is via een polygoon op de kaart. Daarnaast zijn wij ook blij dat de app de overheid in staat stelt direct met haar inwoners te communiceren via een bericht in de app.

 

Het Resultaat

 

Het resultaat is een fantastische app die de veiligheid van de inwoners van Nederland extra waarborgd. Door een app toe te voegen aan de bestaande sirenes en SMS kunnen we sneller nieuwe functionaliteiten toevoegen die de veiligheid vergroten. Een voorbeeld hiervan is dat je nu al voor verschillende locaties meldingen krijgen, als daar bijvoorbeeld een familielid zit.

 

Wij zijn heel erg trots dat wij deze app hebben mogen bouwen en zijn ook blij met het resultaat. Wij vinden het prachtig dat wij onze kennis en kunde in hebben kunnen zetten voor een veiliger Nederland.