Case: Planningsapplicatie voor AVK Plastics

AVK Plastics uit Balk is onderdeel van de wereldwijde AVK groep. Door middel van een geautomatiseerd proces verwerken zij dagelijks tonnen aan plastic materiaal tot hoogwaardige plastic pallets. Die pallets worden door steeds meer bedrijven in allerlei branches gebruikt: van transport tot bedrijven in de foodindustrie.

1
het probleem

Om ervoor te zorgen dat het aantal pallets dat geproduceerd wordt naadloos aansluit op de vraag van de klant, is een accurate planning cruciaal. AVK werkte al met Navision, een ERP- en boekhoudpakket. Dit systeem werkte alleen niet ideaal om projecten en de daarbij benodigde machines en matrijzen in te plannen. Vandaar dat Durk Jan de Vries, Production Manager bij AVK, op zoek ging naar een oplossing die aansloot op hun specifieke wensen.

“Ik had de hele planning in mijn hoofd en we werkten veel met Excel sheets”, vertelt Durk Jan. “Dat is natuurlijk niet ideaal: als mijn collega’s wilden weten hoe het er met de planning voor stond moesten ze mij bellen of mailen. Daarom zochten we naar een applicatie waarmee iedere medewerker de planning kan inzien, onafhankelijk van waar hij of zij zich bevindt.”

Probleem Case: Planningsapplicatie voor AVK Plastics

2
de oplossing

 

Het contact met de man met de baard, onze John, was snel gelegd. Na een inventarisatie waarin de wensen van Durk Jan en zijn team uitgebreid werden besproken, ging Ron aan de slag met het ontwerp van de applicatie.

“Er werden meteen veel kritische vragen gesteld, jullie team liet zien dat ze tot in detail wilden weten hoe onze processen eruit zien. Dat schept vertrouwen”.

De basis van de webapplicatie bouwden we uiteraard in Laravel. Daarnaast werd een koppeling gemaakt met Navision (nu Microsoft Dynamics), zodat er automatisch projectinformatie uit dat systeem wordt gehaald. Zo hoeft deze informatie niet meer handmatig overgetypt te worden.

Het resultaat is een planningsapplicatie waarmee medewerkers van AVK:

  • Activiteiten kunnen aanmaken en inplannen;
  • Aan kunnen geven welke machines benodigd zijn voor een bepaalde activiteit;
  • Real-time kunnen inzien welke machines en matrijzen op welk moment bezet zijn (en waar ze zich bevinden);
  • Real-time inzicht hebben in de hoeveelheid voorraad van rauwe materialen.

Dat is handig voor medewerkers van de planning, maar ook voor bijvoorbeeld salesmedewerkers. Zij kunnen, als ze in gesprek zijn met een (potentiële) klant, op elk moment zien welke pallets wanneer beschikbaar zijn.

Resultaat Case: Planningsapplicatie voor AVK Plastics

3
het resultaat

“De eerste versie van het systeem is net opgeleverd en we zijn er erg blij mee”, vertelt Durk Jan. “Het is de bedoeling dat het nog verder uitgebreid wordt met meer functionaliteiten, maar we willen eerst meer gebruikersfeedback verzamelen. Tot nu toe zijn we heel tevreden: het geeft ons veel meer inzicht en werkt een stuk efficiënter dan voorheen.”

Resultaat Case: Planningsapplicatie voor AVK Plastics