Case: Slim documentenportaal voor Branche Benefits

Branche Benefits is dé innovator van de verzekeringswereld. Waar veel verzekeraars en tussenpersonen zich bezighouden met standaardpakketten die je verzekeren voor brand, schade, etc., gaat Branche Benefits een stap verder. Voor hen bouwden we daarom een handige documentenportaal, waarmee klanten van Branche Benefits eenvoudig hun gegevens kunnen inzien en wijzigingen kunnen doorgeven. 

Ewout Strijker, oprichter en eigenaar van Branche Benefits, vertelt: “Ieder bedrijf is uniek en heeft unieke risico’s. Daar hoort een verzekeringspakket bij dat daarop tot in de puntjes is afgestemd. Standaardoplossingen zorgen er te vaak voor dat bedrijven over- of juist onderverzekerd bent. En dat is – op z’n zachtst gezegd – zonde.”

1
het probleem

Branche Benefits wil in de verzekeringswereld excelleren door drie dingen uitzonderlijk goed te doen voor hun klanten: advies geven, het proces vergemakkelijken en een goede prijs bieden.

Ten aanzien van die tweede pijler kwam Ewout al snel op het idee van een documentenportaal. “Ik wilde af van het heen-en-weer mailen van documenten”, vertelt Ewout. “De klant moet alles gemakkelijk kunnen inzien: van mailen naar delen”.

Probleem Case: Slim documentenportaal voor Branche Benefits

2
de oplossing

Nadat het idee met John was besproken ging Ewout met Ron in gesprek om de technische specificaties van het portaal verder door te nemen. “Naast het delen en bewaren van documenten wilden we ook graag dat de klant ons eenvoudig op de hoogte kan houden van wijzigingen in zijn situatie,” vertelt Ewout. “Dat kan namelijk invloed hebben op het risicoprofiel, maar het is niet efficiënt om dat constant handmatig te checken. Bovendien heeft onze klant daar ook helemaal geen zin in.”

Ewout en zijn team kwamen daarop tot 5 belangrijke sleutelvragen die de klant snel met ja of nee kan beantwoorden. Deze worden door het systeem automatisch periodiek naar de klant gestuurd. Aan de hand daarvan wordt bepaald of het nodig is om de nieuwe situatie te bespreken en het risicoprofiel aan te passen. Zo blijft de klant altijd up-to-date verzekerd.

“Ik ben ontzettend tevreden over de samenwerking met Ron”, vertelt Ewout. “Een halve letter was genoeg, hij begreep precies wat we nodig hadden. Ik vind het bijzonder dat jullie dezelfde taal spreken, ondanks dat we uit twee verschillende branches komen.”

Het resultaat is een webapplicatie, genaamd Assuplaza, gebouwd in Laravel. Met de webapplicatie kun je onder andere per B.V.:

  • Documenten uploaden en inzien
  • Notities aan documenten toevoegen
  • Een overzicht zien van de verzekeringen
  • Schades inzien
  • Automatisch sleutelvragen verzenden, ontvangen en beantwoorden
Resultaat Case: Slim documentenportaal voor Branche Benefits

3
het resultaat

Daar is Ewout kort maar krachtig over: “Wij zijn tot nu toe tevreden met het resultaat. Het portaal doet wat het moet doen, wat we in gedachten hadden.”

De eerste versie van de applicatie is net gelanceerd. Het komende halfjaar zal Branche Benefits gebruiken om de app te testen en meer gebruikersfeedback te verzamelen. “Aan de hand daarvan gaan we de app steeds verder ontwikkelen”, vertelt Ewout.

Ben je benieuwd naar Assuplaza en zou je het ook willen testen? Neem daarvoor contact op met Branche Benefits.

Resultaat Case: Slim documentenportaal voor Branche Benefits