fbpx

Case: Chrome plugin voor Tijdhof Consulting

Tijdhof Consulting werd in 2001 opgestart door Robert Tijdhof. Hij begon met het opzetten van verschillende webshops waarin alles wat met telefonie te maken heeft werd aangeboden – van telefoons en LAN kabels tot headsets. Om niet alleen de hardware maar ook de dienst zelf aan te kunnen bieden, werden later ook internet telefonie en internetverbindingen aan het pakket toegevoegd.

TijdhofConsulting is het overkoepelende moederbedrijf van onder andere CallvoipTelefonie.nl. Robert Tijdhof, eigenaar en oprichter, vroeg ons om de Click-to-dial chrome plugin te bouwen.

We vroegen hem naar zijn ervaringen. Om alvast een klein tipje van de sluier op te lichten:

“Beeproger werkt efficiënt, to the point en doeltreffend. Ook in het nazorgtraject denken ze mee en blijven ze betrokken.”

 

1
het probleem

Hoe begon jullie zoektocht naar een maatwerk software partner?

“Wij wilden onze bestaande klanten iets extra’s aanbieden. Het is altijd ons doel om de processen met betrekking tot zakelijke telefonie voor ondernemers te optimaliseren. Werknemers van onze klanten zitten vaak een groot gedeelte van de dag op internet. Als zij contact op willen nemen met iemand, zoekt bijna iedereen eerst het telefoonnummer op op internet. Vervolgens moet het telefoonnummer handmatig ingetoetst worden.

Deze extra handeling wilden we wegnemen. Het mooie is ook dat sommige van onze klanten zelf met deze suggestie kwamen. We vonden het ontzettend belangrijk om hun feedback mee te nemen in nieuwe productontwikkelingen.

Toen op het telefonie platform waar we gebruik van maken een API beschikbaar kwam die verschillende soorten software kan koppelen, besloten we deze mogelijkheid te gaan benutten voor een click-to-dial feature. Click-to-dial houdt in dat het telefoonnummer dat je vindt op een Chrome webpagina klikbaar wordt en dat je telefoon automatisch gaat bellen. Je hoeft het telefoonnummer dus niet meer in te toetsen op je toestel. Dit kan heel veel tijd besparen, vooral bij werknemers die veel gebruik maken van telefonische communicatie.

Omdat een goede functionaliteit hiervoor nog niet beschikbaar was, moest deze maatwerk gebouwd worden.”

Waarom hebben jullie voor beeproger gekozen?

“In mijn netwerk ben ik rond gaan vragen naar een goede maatwerk software partner en een aantal bevriende relaties raadden jullie aan. Bovendien zijn jullie op steenworp afstand van ons gevestigd.

Nadat ik contact met jullie had opgenomen, zijn we gestart met een informatietraject. Daarin hebben we samen met Ron (de Vries, projectmanager, red.) geïnventariseerd hoe de tool eruit moet zien. Hieruit bleek dat jullie kennis van zaken hebben, hij snel begreep waar we naar op zoek waren. Een goed gevoel is een mooie basis om zo’n traject te starten.”

Probleem Case: Chrome plugin voor Tijdhof Consulting

2
de oplossing

Na de inventarisatie gingen onze developers aan de slag met het bouwen van de chrome plugin in diverse korte sprints. Aan het einde van elke sprint werden Robert en team om feedback gevraagd, om ervoor te zorgen dat het product zo goed mogelijk aan hun wensen voldeed.

Het resultaat is een chrome plugin die door klanten van Callvoip geïnstalleerd en gebruikt kan worden.

Wat de plugin precies doet?

De Click to Dial plugin maakt alle telefoonnummers in de Google Chrome browser automatisch klikbaar. Denkt bijvoorbeeld aan telefoonnummers op een website, in een online CRM systeem of online e-mail applicaties als Outlook en GMail.

De plugin zorgt ervoor dat achter alle telefoonnummers in de Chrome browser een groen hoorntje te staan. Zodra je op een telefoonnummer klikt, gaat de telefoon direct over. Je hoeft dus geen telefoonnummers meer in te typen.

Hoe heb je de samenwerking met beeproger ervaren?

“Onze ervaring is dat beeproger snel werkte, dat er korte lijnen zijn. Jullie werken efficiënt, to the point en doeltreffend. Ook in het nazorgtraject denken jullie mee en blijven jullie betrokken.”

Resultaat Case: Chrome plugin voor Tijdhof Consulting

3
het resultaat

De chrome plugin is in maart 2017 in de Chrome store geplaatst en aangeboden aan klanten.

Robert: “De ontwikkelde applicatie is gebruiksvriendelijk en plezierig in gebruik. We zijn er blij mee! Samen met beeproger gebruiken we nieuwe wensen en opmerkingen van de klant  om de software verder te ontwikkelen tot een product dat steeds verder aansluit op de wensen van onze klant.

Tot nu toe werd de extensie circa 500 keer gedownload en de gebruikerservaringen zijn erg goed. De gemiddelde score is een 4.2 (van de 5 sterren). Beeproger, bedankt!”

Wil je de app zelf proberen? Als je gebruik maakt van het Simmpl Hosted VoIP telefonie platform kun je de extensie gratis downloaden in de chrome web store.

Resultaat Case: Chrome plugin voor Tijdhof Consulting