Case: Hitachi Capital Mobility App

Bij autorijden komt uiteraard meer kijken dan alleen het rijden zelf. Deze zaken wil je als automobilist snel en goed geregeld hebben. Voor Hitachi Capital Mobility (voorheen Noordlease) bouwden we daarom een mobiele app, die deze informatie overzichtelijk aanbiedt en het voor hun leaserijders makkelijk maakt om deze zaken goed af te handelen.

Hitachi Capital Mobility is met ongeveer 50 medewerkers en 11000 leaseauto’s marktleider in Noord-Nederland op het gebied van slimme leaseoplossingen. Zij introduceerden onder andere internetveilingen voor ex-leaseauto’s, een online platform voor de inkoop van leaseauto’s en natuurlijk de mobiele Hitachi Capital Mobility app – alles om wagenparkbeheerder te faciliteren en leaserijders onbezorgd rond te laten rijden.

We gingen in gesprek gaan met René van der Laan, die verantwoordelijk was voor productontwikkeling en innovatie binnen Noordlease en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de mobiele app.

1
het probleem

Hoe begon jullie zoektocht naar een maatwerk software partner?

“Wij willen onze leaserijders maximaal faciliteren. Bij autorijden komt uiteraard meer kijken dan alleen het rijden zelf. Er moet uiteraard getankt worden, een auto heeft periodiek een onderhoudsbeurt nodig en helaas is er soms ook sprake van schade.

Deze zaken wil je als automobilist snel en goed geregeld hebben.

Vandaar dat we een totaaloplossing zochten die de benodigde informatie overzichtelijk aanbiedt en het bovendien gemakkelijk maakt om deze zaken goed af te handelen. Zo kwamen we op het idee om een mobiele applicatie te laten bouwen.”

Waarom hebben jullie voor beeproger gekozen?

“Wij hebben met verschillende software partijen om tafel gezeten. Beeproger sprong er bovenuit door het enthousiasme en de ambitie die jullie uitspraken.

De functionele eisen die we voor de app opgesteld hadden waren namelijk vrij complex – onder andere omdat deze gekoppeld moest worden aan diverse externe platformen. Jullie gaven meteen aan dat jullie deze uitdaging graag met ons aan wilden gaan.”

Probleem Case: Hitachi Capital Mobility App

2
de oplossing

Tijdens uitgebreide brainstormsessies met het Hitachi Capital Mobility team en onze software architecten werd besproken hoe het eindproduct eruit moest komen te zien. We wilden een applicatie bouwen met veel waardevolle functionaliteiten, die tegelijkertijd heel simpel in gebruik is voor de leaserijder.

Na de inventarisatie gingen onze developers aan de slag met het bouwen van de applicatie in diverse korte sprints. Aan het einde van elke sprint werd René en team om feedback gevraagd, om ervoor te zorgen dat het product zo goed mogelijk aan hun wensen voldeed.

Het resultaat is een mobiele app voor Android en iOS. Hiermee kan de berijder van Hitachi Capital Mobility:

  • gemakkelijk zoeken en navigeren naar nabijgelegen, goedkope tankstations;
  • met één druk op de knop een onderhoudsafspraak inplannen bij een garage of dealer in de buurt;
  • inzicht krijgen in handige persoonlijke gegevens zoals het brandstofverbruik, fiscale waarde, bijtelling, onderhoudshistorie en zelfs ontvangen bekeuringen;
  • direct schade melden bij diverse hulpinstanties.

Hoe heb je de samenwerking met beeproger ervaren?

“Wat ik vooral heel prettig vond aan de samenwerking, is dat jullie heel flexibel zijn. Inherent aan een softwareontwikkelproces is namelijk dat je er tijdens het proces achter kunt komen dat een functionaliteit toch anders ingericht moet worden. Bijvoorbeeld na het testen van de app in een kleine groep en bij het ontvangen van nieuwe marktinformatie. Jullie begrijpen dit.

De projectmanager en developers dachten kritisch met ons mee over de beste manier om de app aan te passen aan de wensen van de eindgebruiker. Bovendien zijn ze gewoon goed in hun vak. Het feit dat de app zo succesvol is en dat we weinig tot geen negatieve feedback krijgen, zegt genoeg over de kwaliteit die jullie leveren.”

Resultaat Case: Hitachi Capital Mobility App

3
het resultaat

De app is op 15 februari 2017 voor het eerst uitgerold. Anderhalve maand later maakten al 1.481 Hitachi Capital Mobility berijders gebruik van de mobiele app, waarvan 843 op een iPhone en 575 op een Android toestel.

René: “De implementatie en uitrol van de mobiele app is probleemloos verlopen, daar zijn we erg tevreden over. Het aantal downloads groeit nog steeds. Bovendien ontvangen we veel positieve recensies van gebruikers. Daarnaast krijgen we tips van gebruikers om de app nog meer naar hun wensen te laten aansluiten. Deze input gebruiken we om samen met beepRoger de app verder door te ontwikkelen en nóg beter te maken.”

Wil je de app zelf proberen? Als berijder van Hitachi Capital Mobility kun je de app gratis downloaden in de App Store en de Google Play store.

Resultaat Case: Hitachi Capital Mobility App