Case: Online Klantenportaal voor Problicity

Problicity is een online en offline marketingbureau uit Groningen. Hun doel? Klanten een totale marketingoplossing bieden, zodat ze op het gebied van marketing volledig ontzorgd zijn. Van huis-aan-huis-folder tot Google Adwords, van website tot e-mailcampagne: Problicity regelt het.

Voor één van hun klanten gebruiken ze een online klantenportaal om mailings te versturen, maar dat was hard aan vernieuwing toe.

We praten met Marc Cornelius, online marketeer bij Problicity, over de oplossing die we op dit moment voor ze bouwen.

1
het probleem

Problicity verzorgt voor haar klanten – waaronder autogarages – onder andere online – en offline mailings. Zo’n mailing kan bijvoorbeeld een e-mail zijn, waarmee de klant wordt verteld wanneer zijn of haar auto toe is aan een APK keuring.

Marc: “De klantgegevens die we verzamelen, importeren we in een online portal. In deze omgeving kunnen garagisten zelf de klantgegevens aanpassen, verwijderen en ook toevoegen. Steeds als we een mailing willen verzenden, vragen we de garagehouder om de gegevens te checken. Zo zorgen we er samen voor dat het klantenbestand klopt en onze mailings zo effectief mogelijk zijn.”

De huidige portal heeft een tijdlang prima gefunctioneerd, maar is inmiddels hard aan vernieuwing toe. Nieuwere versies van Excel worden bijvoorbeeld niet meer ondersteund, en ook andere hedendaagse functionaliteiten ontbreken.

“We wilden geen compleet nieuw systeem, omdat ons huidige portal best goed werkt. Het implementeren en leren werken met een nieuw systeem kost daarnaast ook veel tijd en geld. Helaas konden we bij de huidige bouwers niet terecht met onze eisen, dus moesten we op zoek naar een andere partij.”

Probleem Case: Online Klantenportaal voor Problicity

2
de oplossing

Marc kent John en beeproger al langer, dus het eerste lijntje was snel gelegd. In een uitgebreid overleg ging het al heel snel over de inhoud:

“Het begon als een verkennend gesprek, maar eigenlijk hadden we gelijk een goed gevoel. John nam ons bij de hand en kon direct vertellen en laten zien wat er mogelijk is. Eigenlijk was er geen enkele eis waar we niet mee bij beeproger terechtkonden. We hebben daarna vrij snel de knoop doorgehakt en zijn met ze in zee gegaan.”

Een moderne versie van de portal waar ze al mee werken, dus. Dat is precies waar we mee aan de slag zijn gegaan. Natuurlijk frissen we het uiterlijk op, maar het belangrijkste zijn de extra functionaliteiten:

  • ondersteuning van nieuwe versies van Excel
  • rapportages voor de garagehouders over de campagnes
  • previews van de mailings die verzonden worden
  • een blacklist voor mensen die niet meer aangeschreven willen worden
  • een intuïtieve gebruikersinterface
Resultaat Case: Online Klantenportaal voor Problicity

3
het resultaat

Hoewel we nog niet helemaal klaar zijn, hebben we Marc gevraagd wat hij van de resultaten tot nu toe vindt:

“Ik ben erg blij met beep! Het fijnste vind ik dat ze doen wat ze beloven. Als ze zeggen dat iets over 2 weken opgeleverd wordt, weet je zeker dat je het 14 dagen later ook gewoon hebt. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar we hebben ervaren dat het ook wel eens anders gaat. De eerste versies die ik heb gezien, zien er ook erg gelikt uit. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat.”

Resultaat Case: Online Klantenportaal voor Problicity