Case: Planningsapplicatie voor Esha Infra Solutions

Esha Infra Solutions zorgt er al meer dan 80 jaar voor dat onze snelwegen er uitstekend bij liggen. Het Groningse bedrijf levert voornamelijk bitumenproducten aan afnemers in de wegenbouw, voor de aanleg en het onderhoud van asfaltwegen in heel Europa. Een accurate planning is hierbij cruciaal.

Vandaar dat Jeroen Ridderbos, coördinator logistiek en sales bij Esha, ons vroeg om een slimme planningsapplicatie te bouwen.

1
het probleem

Jeroen: “Zo lang als ik al werk bij Esha (12 jaar), plannen we vanuit een agenda die alleen offline gebruikt kan worden. Dat werkt gewoon niet optimaal. Voor de planner zelf meestal wel, maar voor bijvoorbeeld het productiepersoneel niet. Zij kregen te veel informatie in één keer te verwerken en moesten zelf dan maar uitzoeken welke informatie ze echt nodig hebben. Dat kost veel tijd.

Onze planning is bovendien heel specifiek. Wij werken nauw samen met externe transporteurs en onze klant om het juiste product op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. Hierdoor was het voor ons geen optie om een standaard software product voor de planning te gebruiken.

Ik zat al een tijdje met een idee voor een app in mijn hoofd. Toen hoorde ik dat beeproger veel applicaties web-based bouwt – daar ben ik erg voorstander van. Vervolgens heb ik een gesprek gehad met John en Ron. Tijdens het gesprek lieten ze me een voorbeeld zien van een planningsapplicatie die ze onlangs gebouwd hadden. Dat sprak mij heel erg aan.”

Probleem Case: Planningsapplicatie voor Esha Infra Solutions

2
de oplossing

Na een uitgebreide inventarisatie verwerkten we de wensen van Jeroen en collega’s in een interactiemodel: een klikbaar model van de applicatie. Hierin wordt duidelijk hoe de applicatie werkt: op welke plek wordt welke functionaliteit aangeboden?

Nadat het interactiemodel goedgekeurd werd door Esha, gingen wij aan de slag met het bouwen van de webapplicatie. De back end van de applicatie bouwden we in Laravel, de front end werd in Angular gebouwd.

Het resultaat is een applicatie voor web en mobiel met de volgende functionaliteiten:

 • Planners kunnen een nieuwe opdracht inplannen met o.a. de volgende gegevens:
  • Opdrachtgever
  • Naam en hoeveelheid van het gevraagde product
  • De geplande laad- en leverdatum
  • De vrachtwagen die gebruikt wordt voor het transport
  • Of de opdracht gecombineerd kan worden met andere opdrachten in één transport
 • De uitvoerende medewerkers, zoals productiemedewerkers, kunnen vervolgens de opdracht inzien en handige informatie toevoegen zoals:
  • Notities
  • Tijd aanwezig en laadtijd
Resultaat Case: Planningsapplicatie voor Esha Infra Solutions

3
het resultaat

Jeroen: “Onze planningsapp zorgt ervoor dat medewerkers adequate informatie over opdrachten real-time kunnen invoeren, inzien en verwerken. Dat is van groot belang voor ons bedrijfsmodel en heeft ons planningsproces behoorlijk versneld.

De applicatie is nu een paar weken live en we zijn er erg blij mee. Zelfs onze meest kritische medewerker gaf vooral positieve feedback op de app die beeproger voor ons gebouwd heeft. Dat is zeldzaam als er een nieuw softwareproduct uitgerold wordt.

We blijven constant feedback van eindgebruikers verzamelen. Dat nemen we mee in de doorontwikkeling om het product samen met beeproger steeds beter te maken.”

Resultaat Case: Planningsapplicatie voor Esha Infra Solutions