Case: Urenregistratie voor MF horeca personeelsdiensten

MF horeca personeelsdiensten is een uitzend- en payrollorganisatie die vooral voor de horeca werkt. Een van hun belangrijkste taken is het verwerken van de uren van hun uitzendkrachten en payrollers. Dankzij een slimme applicatie is dat nu een fluitje van een cent.

1
het probleem

MF horeca bedient een hoop verschillende organisaties. Dat zorgt automatisch ook voor een wildgroei aan manieren waarop de gewerkte uren van de uitzendkrachten en payrollers binnenkomen. De één leverde Excel-bestanden aan, de ander had een eigen kloksysteem. Het verwerken van al die verschillende bronnen kostte onnodig veel tijd.

Jacko de Haan van MF horeca vertelt: “Juist omdat elke organisatie er weer een andere werkwijze op nahield, was het vaak een chaos bij het verwerken van de uren. Afgezien van het feit dat dat heel veel tijd kost, was er ook te vaak verwarring en werden er af en toe fouten gemaakt. Daarom wilden we 1 systeem voor alle aangesloten organisaties, waarmee het makkelijk wordt om uren te registreren en te verwerken.”

 

Probleem Case: Urenregistratie voor MF horeca personeelsdiensten

2
de oplossing

Met die wens klopte Jacko bij ons aan. We hebben zijn wensen besproken en een beeld geschetst van de mogelijkheden. Daarna zijn we al vrij snel aan de slag gegaan. Jacko: “We wilden graag een applicatie of landingspagina die op een pc, laptop tablet draait. Zo kunnen onze krachten overal inklokken waar internet is. En waar is dat nu niet meer zo? Het voordeel is niet alleen dat wij alle uren op dezelfde manier aangeleverd krijgen, maar dat onze klanten er ook bijna geen werk van hebben.”

Tegelijkertijd hebben we een planningstool ontwikkeld. Dat is ook een aparte landingspagina, maar alleen voor intern gebruik. Uitzendkrachten kunnen zich met de planningstool makkelijk inschrijven op openstaande diensten. Makkelijk voor uitzendkrachten, maar ook voor MF horeca: “Onze eigen medewerkers hebben er zo minder werk van om de roosters te maken. Bij een wijziging gaat er bijvoorbeeld automatisch een berichtje naar de uitzendkracht.”

 

Resultaat Case: Urenregistratie voor MF horeca personeelsdiensten

3
het resultaat

Jacko: “De applicatie is in principe af en klaar om live te gaan. Tijdens het testen bleek al dat alles prima werkt, precies zoals we het hebben afgesproken. We wachten nog even met de livegang, omdat we alles nog geschikt moeten maken voor de AVG. Dat geeft ons ook nog even de tijd om wat laatste dingen te testen. We zijn erg tevreden, en kijken uit naar de tijdswinst en het gemak dat deze tools ons op gaan leveren!”

Resultaat Case: Urenregistratie voor MF horeca personeelsdiensten