Case: Werkbon app voor Van der Flier groep

De Van der Flier groep ‘graaft, zuigt en zaagt’, vertelt hun slogan. En dan rolt het grondverzetbedrijf uit Winschoten het liefst z’n mouwen op voor graaf-, zuig- en zaagopdrachten die wat ingewikkelder zijn.

Door gebruik te maken van de nieuwste, innovatieve technieken kan Van der Flier namelijk de meest specialistische grondverzetwerkzaamheden uitvoeren.

Wij zijn de trotse bouwer van hun werkbonapplicatie. Omdat we dit mooie project graag eens uit wilden lichten, gingen we hierover in gesprek met Kor van der Flier, commercieel directeur bij Van der Flier.

1
het probleem

Met hun focus op vernieuwing en innovatie, paste de wekelijkse werkbon administratie op papier daar niet meer bij. Vandaar dat Van der Flier in gesprek ging met John en ons vroeg een digitale werkbonapplicatie voor hun medewerkers te bouwen, wat ze veel handmatig werk zou besparen.

Uiteraard gingen wij vol enthousiasme aan de slag. We begonnen met uitgebreid inventariseren: hoe zien de processen eruit binnen van der Flier? Wat moet de applicatie precies kunnen? Hoe kunnen de processen daarmee verbeterd worden?

Kor: “Het team van beeproger heeft goed geĆÆnventariseerd hoe onze bedrijfsprocessen lopen en wat onze wensen zijn. Daar begint een goede samenwerking mee!”

Probleem Case: Werkbon app voor Van der Flier groep

2
de oplossing

Wij hadden al meerdere werkbonapplicaties gebouwd, maar dit was wel een speciale. Voor het versturen van werkbonnen naar haar medewerkers, maakt Van der Flier namelijk gebruik van het Infraworks pakket van BouwInfosys. BouwInfosys heeft op dit moment nog geen API beschikbaar die het mogelijk maakt om een directe koppeling te bouwen met een ander systeem.

Onze uitdaging was om ondanks het ontbreken van een API, toch een koppeling tussen de systemen te bouwen om zo de informatie uit de werkbon automatisch naar de applicatie te versturen. De medewerker kan hier vervolgens o.a. gewerkte uren op invullen.

De oplossing vonden we door gebruik te maken van e-mail functionaliteit. Vanuit InfraWorks worden werkbonnen naar een specifiek mail adres verzonden. Vervolgens wordt met Laravel de mailbox uitgelezen en worden de werkbonnen automatisch doorgezet naar de juiste medewerker. De juiste medewerker kan vervolgens in de applicatie de werkbon inzien en zijn eigen werkzaamheden hierop vastleggen.

Het resultaat is een mobiele applicatie voor iOs en Android waarmee medewerkers:

  • gewerkte uren op werkbonnen kunnen registreren
  • aan-, afvoer- en materiaaluren kunnen registreren
  • magazijnuitgiften kunnen registreren
  • foto’s kunnen toevoegen van uitgevoerde projecten
Resultaat Case: Werkbon app voor Van der Flier groep

3
het resultaat

De mobiele applicatie helpt medewerkers van Van der Flier gemakkelijker en dus sneller belangrijke zaken als uren te registreren. Dat scheelt hen veel tijd.

Kor: “Dit werkt voor ons heel handig, omdat ons personeel op locatie, maar ook op kantoor veel meer inzicht en duidelijkheid heeft over de status van onze projecten. Onze klanten kunnen bovendien meteen inzien hoeveel uren er aan een bepaald project besteed zijn. Daarnaast is de administratie een stuk nauwkeuriger.”

Resultaat Case: Werkbon app voor Van der Flier groep